គ្រឿងផ្សំ :
1- បង្គារសមុទ្រស្រស់ បកសម្បក វះហូតយកសរសៃខ្នងចេញ លាងទឹកឲ្យស្អាត កាត់គ្រាប់ៗ
2- មឹកបំពង់ បកស្បែកវាចេញ ដកក្បាល ហូតអាចម៍វាចេញ លាងទឹកឲ្យស្អាត រួចកាត់គ្រាប់ៗ
3- សាច់ជ្រូកចៃឡាំង លាងទឹកឲ្យស្អាត រួចចិញ្រ្ចាំ ឬកិនវា
4- ផ្សិតខ្មៅចិន (ផ្សិតតុងកូវ) កាត់ដើមវាចេញ យកតែក្បាលមួកវា លាងទឹកឲ្យស្អាត រួចកាត់គ្រាប់ៗ
5-ការ៉ុត ចិតសម្បកវាចេញ លាងទឹកឲ្យស្អាត រួចកាត់គ្រាប់ៗ
6- ទំពាំងកំប៉ុង កាត់វាគ្រាប់ៗ
7- ខ្ញីចិញ្រ្ចាំឲ្យម៉ត់
8- ស្លឹកខ្ទឹមកាត់ខ្លីៗ
9- អំបិល
10- ម្រេចម៉ត់
11- ប៊ីចេង (ដាក់ក៏បាន មិនដាក់ក៏បាន)
12- ស្ករស
13- ម្សៅស៊ុបខ្នរ ឬម្សៅស៊ុបរ៉តឌី
14- ប្រេងខ្យង
15- ប្រេងល្ងរ
16- ម្សៅដំឡូង (potato starch) ឬម្សៅឆា (corn starch)
***វិធីធ្វើ :
1- ដាំទឹកឲ្យពុះដាក់ស្រុះ បង្គារសមុទ្រ មឹកបំពង់ ផ្សិតខ្មៅ ការ៉ុត ទំពាំង បង់1ផ្លូកចូលក្នុងទឹកពុះ សឹមស្រង់វាយកទៅដាក់ក្នុងទឹកត្រជាក់វិញ រួចពូតទឹកចេញឲ្យអស់ ចាក់ចូលចានកាធុន1
2- ចាក់សាច់ជ្រូក ខ្ញី ស្លឹកខ្ទឹម ចូលចានកាធុនដែរ
3- រោយអំបិល ស្ករស ប៊ីចេង(ដាក់ក៏បាន មិនបាច់ដាក់ក៏បាន) ម្រេចម៉ត់ ម្សៅស៊ុបខ្នរ ឬម្សៅស៊ុបរ៉តឌី ប្រេងខ្យង ប្រេងល្ងរ និងម្សៅដំឡូង ឬម្សៅឆា ចូលក្នុងកាធុននោះដែរ
4- ច្របល់គ្រឿងទាំងអស់ចូលគ្នា
5- យកទៅខ្ចប់ជាមួយសម្បកគាវព៌ណលឿង (លោកអ្នកអាចទិញសម្បកគាវព៌ណលឿងនោះនៅតាមផ្សារនានា)
6- ដាក់ស្លឹកចេកទ្រាប់ក្នុងចានចំហុយ ដោយលាបប្រេងឆាបន្តិចលើស្លឹកផង (ធ្វើចឹងទើបសម្បកគាវមិនស្អិតជាប់ស្លឹក) បើអត់មានស្លឹកចេក ប្រើក្រដាសទ្រាប់នំក៏បាន (ក្រដាសសៗដែលគេប្រើសម្រាប់ទ្រាប់នំប៉ាវយកទៅចំហុយ)
7- ដាំទឹកឲ្យពុះ រួចដាក់សៀវម៉ីចំហុយរហូតដល់ឆ្អិន
8- ទទួលទានសៀវម៉ៃជាមួយទឹកស៊ុប ទឹកស៊ីអ៊ីវ សរសៃខ្ញី និងទឹកសៀងផ្អែម ឬទឹកម្ទេស តាមចំណូលចិត្ត
ស្នូលសៀវម៉ៃ
Share this
Our Website won't respond to any video on out website. We just sharing in Entertientment popurse only. All video are host on Youtube,Vimeo,Facebook,Vidme and Googledrive. If you found out that this video is under your copyright please use contact form, we will review and delete this video. Do not copy videos from us without permission we will claim up you as copyright .